internet browserI dag kan man lave en hjemmeside uden at være programmør eller have andre specielle it-egenskaber.

Det er muligt at lave sin egen hjemmeside, hvis man er villig til at bruge nogle timer på at sætte sig ind i et CMS (content management system).

Der findes flere CMS’er, men det vi anbefaler er WordPress, da det er let at gå til og samtidig er der et hav af plugins (tilføjelses muligheder), så det er nærmest kun fantasien der sætter grænser, og af den grund er det også det mest brugte CMS. Joomla er det næstmest populære CMS efterfulgt af Drupal, TYPO3 og Frontpage.

Der er mange fordele ved at lave sin egen hjemmeside, for det første så er der være mange penge at spare, i hvert fald i forhold til at man skulle have et professionelt bureau til at lave en hjemmeside for sig. Ved at gå i gang selv, så for man et indblik i hvilke muligheder der eksisterer, og på sigt kan man selv vedligeholde sin hjemmeside og løbende installere nye plugins osv. Går man ud og køber en færdig løsning hos et bureau, så betyder det også at man ligger en stor del af sin online identitet i hænderne på andre, og kvaliteten er ikke altid hvad man kunne forvente. Desuden ender man altid med at betale for meget for hosting, hvorimod hvis man laver det hele selv, så kan benytte et billigt webhotel.

Vælger man at lade andre om at udvikle sin hjemmeside, og er det et stort og dyrt projekt, så sørg altid at få rådgivning fra en neutral partner som ved hvad det handler om, og få vedkommende til at lave en kravspecifikation, så har man noget at forholde sig til, hvis der skulle komme en twist senere.